Työelämä

Ihmisten johtajana hän haluaa toimia lähellä toisia ihmisiä – hän johtaa itse esimerkkiä näyttäen ja samalla tasolla kaikkien kanssa toimien. Hänen otteensa on valmentava ja toisia tukeva. Hän painottaa varsinkin isompien muutoshankkeiden läpiviennissä kommunikointia, strategisten linjausten perustelemista ja sisältöjen avaamista organisaation jäsenille. Hän huolehtii siitä, että toimitaan tavoitteellisesti, tarkoituksenmukaisesti ja suunnitelmallisesti. Hän ei kuitenkaan ole liian prosessilähtöinen tai toisia kontrolloiva, vaan hän pystyy myös luottamaan ihmisiin ja antamaan heille tilaa ja vastuuta asioita delegoimalla.

Hän kykenee kuuntelemaan, on erittäin pitkämielinen ja kärsivällinen ihmisten johtaja, joka kykenee säilyttämään rakentavan ja tahdikkaan asenteensa myös kriittisissä henkilöjohtamistilanteissa. Lähtökohtaisesti hän viihtyy hyvin muuttuvassa, vaihtelevassa ja kehittyvässä toimintaympäristössä, jossa on haasteita ja ongelmia ratkottavaksi. Hän käy toimeen rivakasti ja saa myös valmista aikaan; vaikutelma hänestä on tehokas ja aikaansaava.” (Psycon)

Kaikissa kolmessa työurani kannalta keskeisessä organisaatiossa olen ollut mukana tekemässä muutosta. Orkesterit ovat vaativia luovien asiantuntijoiden organisaatioita, joiden henkilöstö ja toimintaympäristö ovat kansainvälisiä.

Radion sinfoniaorkesterin orkesteriassistenttina (nyk.apulaisintendentti)  toiminnan murroksen ja kansainvälistymisen kaudella 1991-2005 hankkimani hallinnollinen ja työnjohdollinen kokemus antoivat valmiudet toiminnanjohtajuudelleni Avanti! ry:ssä 2005-2011. Avanti! kamariorkesterin ja Suvisoitto-festivaalin toimintatavat ja organisaatioviestintä päivitettiin tuona aikana tämän päivän tarpeisiin.

Tästä kokemuksesta oli verrattomasti apua tultuani kutsutuksi Helsingin kaupunginorkesterin vt. intendentin tehtävään 2011-2013, jolloin orkesterin yli 100 hengen työyhteisö kaipasi toimintakulttuuriinsa perusteellista muutosta. Motivoituneen organisaation kanssa saimme aikaan hyvää ja näkyvää tulosta, minkä jälkeen oli luontevaa siirtyä seuraavaan projektiin. Pitkän työrupeaman jälkeen oli aika päivittää myös omaa osaamistani. Siirryin syyskuussa 2013 työelämästä päätoimiseksi yhteisöviestinnän maisteriopiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon, josta valmistuin helmikuussa 2015.

Esittävät taiteet ja kulttuurialan projektit ovat keskeisiä myös nykyisessä työssäni PR-, viestintä- ja managerointipalveluiden, sekä erilaisten projektikokonaisuuksien parissa. Sekä työyhteisöjen että projektien johtamisessa uskon vuorovaikutteisuuteen, läsnäoloon ja päätösten perusteluun. Kyvystä nauraa  itselleen on erityisen paljon apua työelämässä.

Ota yhteyttä:  WellSpoken Oy, hannele.eklund@wellspoken.fi

LinkedIn

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s